Wie is Valleur?

De verhalen van mijn vader … 

Valleur Tekst & Communicatie is lust en leven van Monique van de Vall. 

Toen ik klein was vertelde mijn vader me na het eten altijd prachtige verhalen. Gewoon uit het hoofd, hij kon geweldig vertellen; de belevenissen van Jan en Piet – hij verzon ze ter plekke als ik na het eten bij hem op schoot zat – waren favoriet. 

Naarmate ik voor mijn werk meer interviews ging doen kwamen die herinneringen steeds sterker naar boven. En realiseerde ik me: in dat opzicht is er niet zo veel veranderd, ik ben nog altijd nieuwsgierig naar verhalen. Alleen laat ik ze nu vertellen door (of voor) mijn opdrachtgevers.  

Mijn vader bedacht ook de naam van mijn bureau, Valleur. Een mix van het Franse ‘valeur’ (waarde) – een taal waar hij zeer van hield en die ik ooit studeerde – en mijn achternaam. Het past bij wie ik ben en hoe ik werk. Het gaat altijd om Verbinding. 

Ik houd van dit vak. Ik ben wat ik doe. ‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’: Mahatma Gandhi schijnt dat gezegd te hebben. Maar het had net zo goed mijn vader kunnen zijn. 

Dit is Valleur

(↑ Heel af en toe maak ik ook tekeningen. Met mijn muis als potlood. Zij vertellen hun eigen verhaal.)