Wegwijzer

Bernhoven - Wegwijzer - Valleur Tekst & Communicatie

Gisteren, donderdag 12 juni, ontving Bernhoven  tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2014 in het Beatrixtheater de Gastvrijheidszorg-award in de categorie ziekenhuizen. Ik volgde het live op mijn scherm thuis, het programma werd gestreamd. En harder dan ik ooit zal juichen bij een voetbalwedstrijd stond ik hier in mijn eentje te joehoe’en toen bekend werd gemaakt dat Bernhoven de eerste prijs had gewonnen. Ik ben, ook vanaf de zijlijn, trots!

Zo’n drieënhalf jaar heb ik voor Bernhoven gewerkt aan de nieuwbouwcommunicatie. Het fusieziekenhuis met twee locaties verhuisde vorig voorjaar naar het één hoofdlocatie in Uden. En bij zo’n traject komt veel, heel veel communicatie kijken! Intern, maar ook extern. Informatiefolders, persberichten, magazines, websites, en nog veel meer. Schreven we eerst in grote lijnen over wat, waar en wanneer, gaandeweg werd de informatie steeds gedetailleerder. En hoe meer we naar de toekomst toe werkten, hoe belangrijker het ook werd om het verleden te verankeren. Dus kwam er ook een boek over de geschiedenis van Bernhoven. Veel van al dat geschrijf, inclusief het boek, rolde uit mijn pen.

Een van de projecten aan de vooravond van de verhuizing was de Wegwijzer, die, dat zal niemand verrassen, de weg moest wijzen in het nieuwe ziekenhuis. We maakten een grote uitklapfolder met praktische informatie over zaken als routes, restaurants, parkeergelegenheid, het voedingsconcept en de Spoedpost, maar ook met het verhaal over Bernhoven zelf en de ambitie om in 2016 het meest mensgerichte ziekenhuis te zijn.

Met het behalen van die prachtige ‘award’ gisteren is de realisatie van die ambitie in ieder geval stukken dichterbij gekomen. En nou hoop ik maar dat ik er een microminipietjepriegelbeetje aan heb mogen bijdragen.

 

 

2 reacties op “Wegwijzer

    • Monique van de Vall zegt:

      Met verschrikkelijk veel plezier, Stella. En het is fijn om ook nu nog een beetje ‘externe collega’ te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *