Open Coffee Bommelerwaard 4 jaar

Open Coffee Bommelerwaard 4 jaar! (foto Arie Mastenbroek)

Iedere tweede woensdag van de maand organiseert Open Coffee Bommelerwaard een netwerkbijeenkomst voor ondernemers en andere werklustige enthousiastelingen in en om de Bommelerwaard (die regio mag je overigens heel ruim nemen), ik schreef er hier eerder over (en op mijn persoonlijke weblog). Samen met Thea Thijssen ben ik daarvan aanjager, kachelaanmaker en pleitbezorger. Ondernemen is leuk. Samen ondernemen, in wat voor vorm dan ook, is nog leuker. Want we hebben elkaar zo veel te bieden. Kunnen zo veel van elkaar leren. En waarde aan elkaar toevoegen.

In januari 2010 gingen we van start. Hoopvol en vastberaden. En inmiddels hebben we een aantal ringen om ons heen verzameld. Deelnemers die zich zo’n beetje iedere maand melden. Een vaste groep van mensen die op gezette tijden weer even aan komen waaien (met dit weer bijna letterlijk). En, iedere keer weer, nieuwe gezichten.

Sinds november afgelopen jaar hebben we onze tenten opgeslagen bij Rabobank Bommelerwaard. We voelen ons daar thuis, we vinden elkaar in de coöperatieve gedachte die we elk op een eigen manier invullen, maar we ervaren het feit dat we daar welkom zijn ook als iets van een erkenning. We voegen iets toe. We mogen er zijn!

Nu ik het er toch over heb … Misschien is het goed om nog even te benadrukken: we omarmen gedachten van delen en samenwerken, maar: Open Coffee Bommelerwaard is en blijft Open Coffee Bommelerwaard. Of we nou huis zouden houden op Paleis Het Loo of in een oude schuur. We hebben en houden onze eigen identiteit. Welk dak we ook boven ons hoofd hebben. En daar zijn we het, samen, heel erg verschrikkelijk over eens.

Goed, gisteren hadden we onze eerste bijeenkomst van 2014. En daarmee vierden we onze vierde verjaardag. Daar zijn we stiekem – of nee, eigenlijk helemaal niet stiekem, maar gewoon hardop – best trots op. Binnen het ondernemerslandschap van de Bommelerwaard hebben we gewoon onze eigen plek.

Weet je welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *