Netwerk(en) (2)

Gisteren was ik bij de lunchbijeenkomst van ondernemersvereniging Bedrijven Kring Bommelerwaard. Decor van deze bijeenkomst: Slot Loevestein. Ik sta er eigenlijk zelden bij stil, maar het is toch wel heel uniek dat wij zo’n prachtig kasteel zomaar in onze eigen Bommelerwaard hebben. Weliswaar op het uiterste puntje ervan, maar toch. Ik ben er weleens naar een concert geweest, dat luistert toch nét iets vorstelijker.

De Bommelerwaard is bijzonder. Een mooi stadje en vele dorpen met elk een eigen signatuur. Groen en water. Heel veel bedrijvigheid (hoera). Historie. En pluimage. Veel pluimage.

Op enig moment ontstond het idee om die Bommelerwaard in een beeldverhaal te vangen. Beelden die typerend zijn voor dit ‘eiland tussen de rivieren’. Gedragen door alle Bommelerwaarders, of ze er nu wonen of werken of allebei. Een aantal partijen sloeg de handen ineen om de beelden te benoemen, en toen dat gebeurd was, moesten die beelden in een tastbare vorm gegoten worden. Het werd een ansichtkaartenboekje, waar ook nog een leuke prijsvraag aan verbonden was.

Dichterbij Rabobank Bommelerwaard voorjaar 2012

In de voorjaarseditie van de Dichterbij – we schrijven 2012 – , het ledenmagazine van Rabobank Bommelerwaard, mocht ik er een stukje over schrijven. Plaats van het interview: datzelfde Loevestein. Ja kijk, dan echoën de woorden je als het ware vanzelf tegemoet. Al dan niet vanuit een boekenkist.

Als je er nog nooit geweest bent, zet dan Loevestein even op je to-dolist. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *