Als je doet wat je leuk vindt …

LinkedIn

Werken is altijd leuk. Daarom heb ik nooit het idee dat ik werk. Sinds eeuw, jaar en dag loop ik met een citaat rond dat aan Gandhi wordt toegedicht (en ‘het staat op internet, dus is het zo’): ‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’. Het sierde sollicitatiebrieven en staat vanaf het allereerste begin op mijn website (ik verhuis het steeds mee). Niet omdat het zo nobel of weetikveelwat zou kunnen klinken, maar omdat ik het echt zo ervaar. Het is niet voor niets dat de quote geflankeerd wordt door een eigen lijfspreuk: ‘Wat je niet bent, kun je niet verkopen’. Ook die reist altijd mee in mijn handbagage.

En nu mag ik als vrijwilliger een workshop LinkedIn voor werkzoekenden verzorgen voor een stichting. Een vervolgworkshop eigenlijk, in mei dit jaar zijn we ermee van start gegaan en nu werken we aan de hand van een paar concrete vragen die daar sindsdien uit zijn gerold. Ik vind het heerlijk om te doen. Zo moet het toch ook zijn, dat je met elkaar deelt en elkaar aanvult, werkend vanuit je eigen expertise en bevlogenheid? Dat moet toch iets moois opleveren? Ik krijg er in ieder geval energie van.

Even kijken. Volgende vraag. “Hoe zorg ik ervoor …?” Zo leuk, niet werken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *